Barowa Alchemia – przewodnik po świecie cocktaili

Zapisz się na newsletter i dowiedz się o premierze!

Tytuł : Barowa Alchemia – przewodnik po świecie cocktaili
Autor: Patryk Kowalski

„Barowa alchemia” to książka prezentująca praktyczne podejście do przygotowywania cocktaili. Patryk Kowalski dzieli się swoim niemal dwudziestoletnim doświadczeniem w pracy za barem i w branży alkoholowej oferując ogromną porcję wiedzy – zarówno o świecie alkoholi stanowiących składniki cocktaili, jak i licznych przepisach. Prezentowane w książce przepisy zostały w przemyślany sposób przypisane do różnych pór roku dzięki czemu korzystanie z nich to czysta przyjemność i całoroczna przygoda.

Oto dziesięć z wielu przykładowych zagadnień, które omówiono w “Barowej alchemii” : 

Jakich alkoholi używa się w cocktailiach?
Jakie techniki barmańskie wykorzystuje się do przygotowania cocktaili?
Jakie historie stoją za legendarnymi cocktailiami jak Milano-Torino czy Negroni?
Jakie przepisy na znane klasyki i niszowe cocktaile lubiane przez ekspertów warto znać?
Jak przygotowywać syropy, infuzje, shruby, pianki w domu?
Jak dopasować swoje cocktailiowe menu do pory roku?
Czym są doświadczenia multisensoryczne?
Jak wykorzystać foodpairing w pracy z cocktailiami?
Jakie praktyczne triki zza baru warto znać?
Jakiej nieformalnej terminologii używają barmani w trakcie pracy?
Koszyk
Przewijanie do góry